Skip to Main Content
LibGuides

Opinnäytetyöntekijän opas

Opinnäytetyön julkaiseminen

Kun opinnäytetyösi on hyväksytty, huolehdi  tämän jälkeen opinnäytetyösi julkaisemisesta. Ensisijaisesti opiskelija tallentaa työnsä Theseus-palveluun ennen valmistumisen anomista.

Theseus logo


Jos opiskelija ei anna julkaisulupaa Theseukseen, hän toimittaa omalla kustannuksellaan työn kovissa kansissa ohjaajalle. Kovakantinen versio menee kirjastoon. Työn tiivistelmä tulee toimittaa ohjaajalle sähköisesti kirjastoa varten.

Kuva kovakantisesta opinnäytteestä

Opinnäytetyön tallentaminen Theseukseen

1. Muunna opinnäytetyösi PDF-tiedostoksi oman ammattikorkeakoulusi ohjeiden mukaisesti. Anna tiedostolle nimeksi sukunimi_etunimi, esimerkiksi "Opiskelija_Otto.pdf". Sallitut merkit ovat 1-9, a-z, A-Z, _, - ja välilyönti.

2. Hyväksy julkaisulisenssi rastittamalla "Hyväksyn lisenssin" ja klikkaa sitten "Seuraava"-nappia.

3. Lataa työ tietokoneeltasi.

4. Tallenna työlle oma nimesi ja paina lisää. Jos tekijöitä on useampi, voit toistaa toiminnon ja antaa toisen tekijän nimen.

5. Kirjoita sähköpostiosoitteesi, jota käytät valmistumisen jälkeenkin. 

6. Valitse, mitä oikeuksia annat opinnäytetyösi lukijoille: "Kaikki oikeudet pidätetään” tarkoittaa, että saat itsellesi työsi normaalin tekijänoikeuslainsäädännön antamat oikeudet. Sinulla on myös mahdollisuus jakaa haluamiasi tekijänoikeuksia opinnäytetyösi käyttäjälle valitsemalla Creative Commons -lisenssi. Creative Commons-lisenssillä kerrot muille käyttäjille, mitä he saavat opinnäytetyölläsi tehdä. Lue lisää Creative Commonsista

7. Valitse opinnäytetyön taso vetovalikosta.

8. Valitse koulutusala vetovalikosta.

9. Kirjoita tutkinto-ohjelman nimi ja suuntautumisvaihtoehto. Tutkinto-ohjelma on pakollinen kenttä, suuntautumisvaihtoehto ei.

10. Kirjoita opinnäytetyön otsikko.

11. Hae työlle URN-tunnus. Järjestelmä antaa sinulle URN-linkin, joka tulee olemaan opinnäytetyösi pysyvä osoite internetissä. Kopioi linkki talteen itsellesi, jos tarvitset sitä tutkintotodistushakemuksessasi. Saat sähköpostiisi vahvistuksen opinnäytetyösi siirtymisestä Theseukseen sitten kun ammattikorkeakoulusi kirjastohenkilöstö on tarkistanut opinnäytetyösi tiedot ja työsi tulee näkyviin Theseuksessa. Vahvistus sisältää myös työsi URN-osoitteen.

12. Valitse opinnäytetyön valmistumisvuosi ja opinnäytetyön pääkieli.

13. Valitse asiasanat Theseuksen ehdottamista asiasanoista rastittamalla haluamasi sanan viereinen laatikko. Voit myös lisätä omia Yleisen suomalaisen asiasanaston sanoja. Aloita kirjoittamaan haluamaasi asiasanaa, valitse se avautuneesta pudotusvalikosta ja lisää se painamalla Lisää-painiketta.

14. Lisää opinnäytetyölle tiivistelmä. Jos kopioit tiivistelmän tavuttavasta tekstinkäsittelyohjelmasta, poista tavut lomakkeessa tiivistelmästä. Jos haluat tallentaa myös vieraskielisen tiivistelmän, tee se käyttäen tätä samaa kenttää.

15. Lisää opinnäytetyön tilaaja tai toimeksiantaja ja lisätiedot. Nämä kentät eivät ole pakollisia.

16. Jos opinnäytetyöhösi kuuluu liitteenä mp3- tai mp4-formaatissa oleva audio- tai videotiedosto, lisää sen kestoaika täysinä minuutteina sille tarkoitettuun kenttään.

Täytettyäsi kaikki pakolliset kentät paina Seuraava.

Saat sähköpostiisi vahvistuksen opinnäytetyösi siirtymisestä Theseukseen sitten kun ammattikorkeakoulusi kirjastohenkilöstö on tarkistanut opinnäytetyösi tiedot ja työsi tulee näkyviin Theseuksessa.

Huomioi ennen kuin tallennat

* Aloita tallennus, kun opinnäytetyösi on valmis ja hyväksytty.
* Huom! Tallennus ei onnistu Internet Explorer selaimella.
* Opinnäytetyön voi tallentaa vain kerran, eikä sitä voi tallennuksen jälkeen enää muokata.
* Huomioi, että Theseukseen tallennettu työ on löydettävissä verkosta esimerkiksi Google-haun avulla.
* Jos olet tehnyt opinnäytetyösi jollekin yritykselle varmista, että toimeksiantaja hyväksyy opinnäytetyön julkaisemisen verkossa.

Saavutettavuusseloste Tillgänglighetsutlåtande