Skip to Main Content
LibGuides

Opinnäytetyöntekijän ohjeet VAMK

Opinnäytetyön teoria ja toteutus (6op/10op)

Opinnäytetyön teoria- ja toteutusvaiheessa prosessisi jatkuu teoriaosuuden kirjoittamisella. Eli jatkat perehtymistä aiempiin tutkimuksiin, alan kirjallisuuteen ja teorioihin. Tietoperustan kasvattaminen ja teoreettisen viitekehyksen avaaminen antavat perustan työn käytännön osan toteuttamiselle. 

Väliseminaarissa tai neuvottelussa ohjaajan kanssa esität tutkimuksen tai projektin teoriataustan sekä suunnitelman empirian toteuttamiseksi. Ohjaava opettaja antaa sinulle luvan ohjaustapaamisessa empirian suorittamiselle. Toteutusvaihe sisältää suunnitelman käytännön osan toteuttamiseksi, aineiston tiedonkeruun ja aineiston analysointivaiheen.

Esitä tutkimuksen tai hankkeen tulokset omana lukunaan. Muissa tyypeissä, kuten tuotekehityksessä, voit kietoa teorian ja käytännön tulokset toisiinsa. Huomioi tuloksia julkaistessasi sekä toimeksiantajan että tutkimukseen osallistuneiden tutkimuseettiset ja luottamukselliset näkökohdat. Keskeistä tulosten julkaisemisessa on rehellisen ja objektiivisen analyysin ja kuvauksen esittäminen. Kiinnitä huomiota tekstin, taulukoiden, kuvioiden ja kuvien selkeyteen.
 

Saavutettavuusseloste Tillgänglighetsutlåtande